Piramidă Grand Prix de 4 în categoria 85kg – Maxim Zaplitnii se întoarce!

25.01.2024

Piramidă Grand Prix de 4 în categoria 85kg – Maxim Zaplitnii se întoarce!

Următorul turneu, FEA LEGACY, devine și mai interesant cu Grand Prix-ul de 4 în categoria de 85kg, programat pentru 30 martie, ce-l va include pe Maxim Zaplitnii. Se poate afirma cu încredere că acesta va depune toate eforturile pentru a obține victoria în Grand Prix, ca să-și poată lua revanșa de la Alexey Liubchenko, în fața căruia a pierdut prin decizia arbitrilor în cadrul recentului Grand Prix de 4, care s-a petrecut la turneul FEA EQUINOX. La 23 septembrie 2023, în prima semifinală, Maxim a câștigat împotriva luptătorului turc, Berk Duzenli, dar a pierdut în finală împotriva lui Liubchenko, prin decizie. Dacă Maxim obține victoria pe 30 martie, următorul pas va fi lupta de titlu împotriva ucraineanului Liubchenko.
Maxim este angajat FULGER, unitate specială legendară a Moldovei. Căsătorit, crește un fiu, are 28 de ani, o înălțime de 180cm și o greutate de 85kg. Se antrenează sub îndrumarea lui Mihail Dobrovolsky la clubul ALLIGATOR, din capitală. În K-1 profesionist, a participat la 31 de meciuri, cu 23 de victorii, 7 înfrângeri și un egal. De asemenea, și-a încercat ”mănușa” în box, câștigând 3 din cele 4 meciuri.

Adversarul lui Maxim în prima semifinală este anunțat a fi Mikhail Tiuterev! Anterior, acesta a participat în proiectul FEA în turneul de 4 la 95kg. A câștigat semifinala împotriva lui Samir Boukhidous și a suferit înfrângere în finală împotriva lui Alexandru Burduja. Acum își propune să-și arate abilitățile în noua categorie de 85kg. Mikhail are 36 de ani, o înălțime de 184cm și o greutate între 90-85kg, reprezentând Republica Cehă. Recordul său include 31 de victorii și 8 înfrângeri.

În cea de-a doua semifinală a Grand Prix-ului de 85kg, sunt anunțați reprezentanții Turciei, Serdar Yigit Eroglu, și României, Vasile Amaritei.

Eroglu, în vârstă de 27 de ani, cu o înălțime de 186cm și o greutate de 85kg, s-a luptat în 44 de meciuri profesioniste cu 22 de victorii, 21  înfrângere și 1 egalitate. Remarcabil, jumătate din victoriile lui Serdar sunt prin knockout, ceea ce i-a adus porecla „The Killer”.

Reprezentantul român, Vasile Amaritei, este cel mai înalt luptător din turneul de 4, având o înălțime impresionantă de 194cm. La 24 de ani, este și cel mai tânăr participant, dar se mândrește cu un record de 18 victorii și 6 înfrângeri. Se antrenează la clubul Kickbox Scobinti.