Luptătorul moldovean Alexandru Romanov va debuta în Ultimate Fighting Championship într-un duel cu polonezul Marcin Tybura.

30.06.2020

 

Luptătorul moldovean Alexandru Romanov va debuta în Ultimate Fighting Championship într-un duel cu polonezul Marcin Tybura. Confruntarea va avea loc pe 11 iulie, în cadrul galei UFC 251, pe insula Yas din Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.
„Marcin Tybura este un luptător foarte cunoscut în MMA. Este experimentat. Diferența de vârstă dintre noi nu e mare. Stilul de luptă e asemănător, dar există și o diferență mare între noi: eu pun multă presiune pe adversar, ceea ce el nu face. El își epuizează forțele destul de repede”, a spus luptătorul UFC, Alexandru Romanov. 
Sportivul originar din Comrat se pregătește intens atât în localitatea sa de baștină, cât și la Chișinău.
„Anterior, nu trebuia să am grijă de greutatea mea, dar acum în UFC există o limită – 120 de kilograme, așa că am lucrat cu echipa mea și am ales o dietă bună, care îmi oferă energie și nu îmi permite să mă îngraș. Sunt într-o formă bună, am dat jos câteva kilograme și mă simt extraordinar, sută la sută”,  a spus luptătorul UFC, Alexandru Romanov. 
Inițial, Alexandru Romanov se pregătea să lupte cu brazilianul Raphael Pessoa, la sfârșitul lunii aprilie, la Lincoln, în statul Nebraska, însă gala în cauză a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.
Până acum, Romanov a evoluat în Republica Moldova în Eagles Fighting Championship și a câștigat toate cele 9 confruntări prin knock-out, reușind să cucerească titlul de campion la categoria grea. Marcin Tybura are 10 lupte disputate în UFC. Polonezul a câștigat 5 din ele, dar a înregistrat și 5 înfrângeri.