În pofida unui an neprielnic sportului, trei sportivi moldoveni au fost premiați în cadrul GALA HEROES 2020!!!

28.12.2020

În pofida unui an neprielnic sportului, trei sportivi moldoveni au fost premiați în cadrul GALA HEROES 2020!!!

Anul 2020 a făcut schimbări majore în toate domeniile de activitate și, bineînțeles, în sport. Din cauza restricțiilor și  imposibilității organizării festivităților cu un număr mare de persoane, GALA HEROES, organizată anual de mai bine de 10 ani și cu participarea tuturor federațiilor membre UFSC, în acest an, cu părere de rău, a fost anulată. Dar, în pofida unui an neprielnic sportului, trei sportivi moldoveni au fost premiați totuși în cadrul GALA HEROES 2020, reieșind din activitățile în care s-au implicat aceștia și rezultatele obținute.

Nominalizarea „Cea mai bună luptătoare de rang olimpic a anului” a fost acordată Anastasiei Nichita, care, în pandemie, a reușit să câștige 2 medalii de aur la campionatele mondiale din acest an.




Nominalizarea „Triumful anului” i-a fost acordată lui Mihail Sîrbu, care a câștigat anul acesta 2 centuri de campion în categoria de până la 62 kg. În februarie, și-a redobândit titlul de campion în cadrul proiectului EAGLES FC, iar recent, și-a adjudecat cea de-a doua centură, în proiectul MEGDAN FIGHTS.

Și, bineînțeles,  Alexandr Romanov, care spre bucuria publicului,  a condus două lupte victorioase în proiectul UFC. Lupte care au intrat deja în istorie. Acesta a fost distins cu nominalizarea „Cel mai bun luptător MMA profesionist al anului”.

„Îi felicit pe toți sportivii cu astfel de rezultate și le doresc doar succes în anul care vine”, a declarat Dorin Damir, președintele FEA și UFSC, fondatorul proiectului EAGLES.