PUBLIKA TV — report video despre Gala FEA World Series 2018.

07.10.2018

PUBLIKA TV - report video despre Gala FEA World Series 2018.

 

Gala FEA World Series. Vitalie Matei a cucerit centura de campion la categoria de până la 71 de kg

Vitalie Matei a cucerit centura de campion la categoria de până la 71 de kg în cadrul turneului de K-1 FEA World Series. Compatriotul nostru l-a învins printr-o decizie unanimă a arbitrilor pe românul Andrei Leuștean.
«Lui i-a plăcut să vorbească foarte mult înainte de luptă. Mie de obicei nu îmi place așa ceva. Sigur, paiul cela care spunea că îmi trebuie mie, îi trebuie lui într-un final», a spus Vitalie Matei, luptător K-1. 
«Nu-mi place să-mi caut motive. Aici ca să câștig, trebuie să câștig prin KO, pentru că altfel nu se poate», a spus Andrei Leuştean, luptător K-1 din România.
Roman Krîklia a devenit câștigătorul piramidei în categoria grea. Belorusul l-a învins dramatic în finală, în a patra rundă suplimentară pe ucraineanul Țotne Rogava.
«Cele mai memorabile victorii sunt în același timp și cele mai grele. Am avut multe knockout-uri în carieră, însă această zi este cea mai bună din viața mea», a spus Roman Krîklia, luptător K-1 din Belarus.
Într-o altă luptă, Dumitru Sârbu a dispus la puncte de lituanianul Martinas Danius. În urma acestei victorii, sportivul de 27 de ani va beneficia de dreptul de a lupta cu Stanislav Reniță pentru centura de campion la categoria de până la 65 de kg.
La rândul său, Reniță a câștigat într-o manieră spectaculoasă disputa cu italianul Francesco Picca. Sportivul moldovean a avut o ieșire mai neobișnuită pe ring. Acesta a promovat într-un mod inedit imaginea Ministerului Afacerilor Interne. 
«Sunt angajat în brigada cu destinație specială Fulger. Din acest motiv prietenii și colegii mei au venit să mă susțină. O să lupt cu Dumitru. Ne pregătim și mergem înainte. Mă bucur că în decembrie vom lupta noi doi moldoveni. Dorim să demonstrăm tuturor că în Moldova sunt luptători de nivel înalt», a spus Stanislav Reniţă, luptător K-1. 
«Prima luptă dintre cei doi Stanislav Reniță a câștigat-o total. Sărbu a crescut după părerea mea. Vom vedea ce se va întâmpla în decembrie», a declarat Dorin Damir, preşedintele FEA. 
Cel mai spectaculos knockout al serii a fost reușit de Maxim Zaplitnîi. Moldoveanul l-a trimis la podea pe cehul Michal Bartas.
Într-o altă dispută, belarusul Jora Akopian l-a făcut KO pe ucraineanul Eduard Koroli.
În alte lupte, Alexandru Burduja l-a învins pe armeanul Jegish Yegoian. Serghei Morari a dispus de italianul Armin Dokic, iar ucraineanul Igor Liapin a câştigat în faţa francezului Saidi Youssouf.
La feminin, Nadejda Canțîr a învins-o pe ucraineanca Anna Avakova, iar marocana Esma Hasshass și-a adjudecat victoria în confruntarea cu Ruslana Viniavska, sportivă care la fel reprezintă Ucraina.
Următoarea gală FEA World Series din Capitală va fi organizată în data de 8 decembrie.