În ţara noastră se va disputa competiţia internaţională de armwrestling, Moldova Open Cup

13.09.2018

În ţara noastră se va disputa competiţia internaţională de armwrestling, Moldova Open Cup
În ţara noastră se va disputa competiţia internaţională de armwrestling, Moldova Open Cup

 

Turneu de anvergură în Moldova! În ţara noastră se va disputa competiţia internaţională de armwrestling, Moldova Open Cup, în cadrul căreia vor participa cei mai buni sportivi din lume. 
Printre aceştia se află şi renumitul armwrestler John Brzenk. În vârstă de 54 de ani, el este deţinătorul recordului Guiness pentru perioada de invincibilitate. Nimeni nu l-a putut învinge pe american 25 ani consecutiv. 
Americanul Andrew Rhodes, supranumit «Cobra», deţinător a numeroase titluri mondiale, va participa şi el la acest turneu.
«Suntem mândri că suntem aici şi că participăm la acest eveniment. Nu vom încerca, dar vom face din Moldova o naţiune de top în sportul de armwrestling. Vă promit asta», a spus armwrestlerul, Andrew Rhodes.
Printre cei care vor mai evolua la grandiosul turneu se numără şi ucraineanul Andrei Puşkar, actualul lider mondial, dar şi americanul Travis Bagent, multiplul campion mondial.
«Am rămas plăcut surprins că în Moldova armwrestlingul este în plină dezvoltare şi că s-a reuşit organizarea unui asemenea turneu grandios, în cadrul căruia vor participa cei mai puternici oameni din lume. Acest lucru este foarte bine pentru dezvoltarea armwrestlingului», a spus armwrestlerul, Andrei Puşkar.
La turneul organizat de Federaţia Naţională Sportivă de Armwrestling s-au înscris 300 de sportivi din 18 ţări la cinci categorii de greutate iar fondul de premiere este de 70 de mii de euro.
«Pentru primul loc în categorie premiul pentru câştigător este de 2000 de euro, iar în categoria Open câştigăroul va pleca acasă cu 10 mii de euro. În total fondul de premiere este de 70 de mii de euro, ceea nu a fost niciodată în istoria acestui gen de sport», a spus preşedintele FNSAM, Marcel Darie.
«Cred că suntem pe calea cea bună. Eu niciodată nu am fost mulţumit de premiile care au fost oferite la turneele de armwrestling. Cel mai mult, pentru mine contează să domin aceste competiţii şi să fac spectacol. Pentru ca premiile să fie mari, show-ul trebuie să fie pe măsură. Atunci participanţii vor fi remuneraţi cu sume impunătoare. Eu visez la asta tot timpul şi sper ca lucru să se întâmple într-o zi», a spus armwrestlerul, Travis Bagent.
Cireaşa de pe tort a evenimentului va super-duelul dintre John Brzenk şi Travis Bagent. 
Turneul de armwrestling începe vineri şi se va disputa la Sala Polivalentă din Capitală. Cu o zi înainte, legendele acestui gen de sport au susţinut un seminar şi şi-au împărtăşit experienţa cu sportivii din ţara noastră.