Peste 170 de reprezentanţii ai federațiilor sportive din ţară şi discipolii acestora au manifestat împotriva declaraţiilor făcute de Maia Sandu,

27.07.2018

Peste 170 de reprezentanţii ai federațiilor sportive din ţară şi discipolii acestora au manifestat împotriva declaraţiilor făcute de Maia Sandu,

 

Peste 170 de reprezentanţii ai federațiilor sportive din ţară şi discipolii acestora au manifestat împotriva declaraţiilor făcute de Maia Sandu, care a spus că pentru sportivii din ţara noastră construcţia Arenei Chişinău nu este o prioritate.

Membrii federațiilor de box, atletism, volei, judo şi K1, care duc faima ţării la competiţiile internaţionale, au spus că arena va contribui la creşterea nivelului de pregătire a tinerilor.
Mai mulţi poliţişti au venit la faţa locului pentru a păzi sediul formaţiunii politice.
Astfel, ei i-au cerut liderului PAS, Maia Sandu, să nu împiedice construcţia complexului, care le va crea condiţii de antrenament. În acelaşi timp, în Moldova vor putea fi organizate diferite campionate.
«Aş dori ca Maia Sandu să înţeleagă că nu avem o infrastructură remarcabilă. Dar noi ne lăudăm cu sportul, noi ne lăudăm cu cultura noastră. Şi dacă nu vom da posibilitate ca sportivii să ridice ţara acesta, să ridice nivelul ţării noastre în lume, ce putem să facem?», a spus sportivul Stepan Dumitrov.
«Noi dorim ca Complexul Chisinau Arena să fie construit. Ca aşa demnitari ca Maia Sandu, Năstase să nu blocheze acest proiect. Toţi sportivii, tot lotul Naționalei doresc aceasta construcţie. O să putem petrece toate campionatele, începând cu cele mondiale, europene.»
«O arenă este un lucru util şi foarte necesar pentru noi».
«Maia Sandu este contra, dar noi toţi suntem pentru «.
Preşedinţii de federaţii au declarat că în sport se investeşte cel mai puţin, iar, acum, când guvernarea a venit cu un proiect mult aşteptat de toţi sportivii, Maia Sandu pune bețe în roate, motivând că nu este o prioritate.
«Eu mă întreb acum şi vă întreb, când ne va veni şi nouă timpul sportivilor când se va investi în sport ca să putem munci cu demnitate, să reprezentăm ţara pe toate hotarele ţării», a spus Valeriu Duminică, secretarul Federaţiei de Judo.
«Chiar nu o înţeleg pe Maia Sandu ce-şi doreşte ea. Eu sunt sigur că Maia Sandu stă acum la spate şi zice cine este acest Efros. Vreau să-i mai doresc dumneaei să-şi crească la 46 de ani un copil, să-l educe şi să văd unde se va duce copilul ei să înoate, să facă lupte libere ori să joace un fotbal», a spus antrenorul Petru Efros. 
«Să ia mâna de pe sport şi să nu pună impedimente pentru construcţia acestui edificiu», a declarat Alexei Cotruţă, preşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Rugby.
«Anunţăm conducerea partidului că dacă vor face declaraţii aşa cum au lansat până acum noi vom veni din nou aici», a spus Nicolae Piatac, vicepreşedintele Comitetului Naţional Olimpic.
Anterior, sportivii au protestat şi la sediul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, după ce de liderul acestei formaţiuni, Andrei Năstase, a declarat că este împotriva construcţiei Arenei Chişinău.
Complexul sportiv va fi construit pe un teren cu o suprafață de aproape 70 de hectare, care se află în apropiere de comuna Stăuceni din municipiul Chişinău.
Arena va avea o capacitate de peste 4.000 de locuri și va găzdui evenimente culturale și sportive organizate la nivel internațional, dar și conferințe, expoziții sau concerte.
La fel, va fi amenajată o piscină olimpică cu tribună pentru cel puțin 500 de spectatori, opt corturi de tenis, dar și puncte de alimentație publică.
Costul construcţiei complexului se estimează la aproximativ 50 de milioane de euro, iar cea mai mare parte va fi alocată de investitorii străini.
Arena Chişinău va fi construită de o companie turcească, care activează în ţara noastră de 22 de ani.