SPORTUL ÎI UNEŞTE PESTE HOTARE. Moldovenii practică boxul la un club renumit din Italia

08.03.2018

SPORTUL ÎI UNEŞTE PESTE HOTARE. Moldovenii practică boxul la un club renumit din Italia

Moldovenii practică sportul indiferent unde s-ar afla şi o fac cu succes.Un grup de conaţionali de ai noştri stabiliţi în Italia se antrenează zi de zi la unul dintre cele mai mari cluburi sportive din peninsulă «Boxe Parma». 

Cei aproximativ 50 de moldoveni au posbilitatea să se pregătească cot la cot alături de sportivi de talie mondială. 
Unul din ei este cunoscutul boxer Giacobe Fragomeni, campion mondial la categoria grea, versiunea WBC. Italianul a luptat în cariera sa şi cu legendarul David Haye.
În prezent, moldovenii se bucură de un respect aparte în clubul din Parma, mai ales după ce unii au reuşit deja să obţină şi performanţe notorii. 
Liviu Cioran şi Vitalie Spînu au devenit campioni la turneul regional din Parma, iar Constantin Pancrat a ajuns să evolueze la nivel profesionist.
Autorităţile din Republica Moldova nu au trecut cu vederea susţinerea compatrioţilor noştri din partea acestui club sportiv.
Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a oferit o diplomă pentru președintele clubului de box din Parma pentru promovarea sportului și a modului sănătos de viață printre moldovenii stabiliţi acolo.
«Am crescut mulți sportivi. Printre ei este deja renumitul Constantin Pancrat, care a devenit profesionist cu cetățenie italiană. Este deja foarte cunoscut în acest gen de sport. Până la urmă s-a decis ca un oficial din sportul moldovenesc să-mi transmită această diplomă», a spus preşedinte Clubul Boxe Parma, Adriano Guareschi.
La intrarea în sala clubului este arborat drapelul Republicii Moldova. Tricolorul este semnat de cel mai bun antrenor italian de box, regretatul Maurizio Zennoni, cel care a pregătit mai mulți campioni italieni la categoria supergrea.