LUPTE SENZAŢIONALE ÎN CUŞCĂ. Moldoveanul Valeriu Mircea a cucerit centura de campio

17.02.2019

LUPTE SENZAŢIONALE ÎN CUŞCĂ. Moldoveanul Valeriu Mircea a cucerit centura de campio

 

LUPTE SENZAŢIONALE ÎN CUŞCĂ. Moldoveanul Valeriu Mircea a cucerit centura de campion

Luptătorul moldovean Valeriu Mircea a cucerit centura de campion în categoria de greutate de până la 66 de kilograme la turneul de arte marţiale mixte «Eagles Fighting Championship — 11» de la Chişinău.
Mircea a câştigat în doar 53 de secunde finala în faţa conaţionalului Andrei Barbăroşă. 
» Sunt mândru de mine, pentru că ştiu că pot, lucrez mult asupra mea şi vreau să ajung la un nivel foarte înalt. O să ajung acolo unde vreau», a spus luptătorul MMA, Moldova, Valeriu Mircea. 
» Urmează să lupt la 70 de kilograme, cum am şi spus. Jvirblia, eu vin după centură! Fii pregătit! » 
Turneul desfăşurat aseară la Sala Polivalentă a avut şi alte lupte încheiate cu knockout-uri senzaţionale. Invincibilul Alexandr Romanov l-a demolat pe brazilianul Sergio Freitas în prima rundă a duelului din categoria supergrea. Sportivul moldovean a obţinut a 11-a victorie consecutivă în cuşca MMA. 
» Când după mine se închide uşa cuştii, e ca în luptele gladiatorilor — doi ies în ring, pe nisip, însă doar unul poate ieşi de acolo de sine stătător», a spus luptătorul MMA, Moldova, Alexandr Romanov. 
Un alt moldovean, Luca Poclit l-a învins în prima rundă pe brazilianul Flavio Pina De Sousa, într-o luptă a categoriei de până la 77 de kilograme. 
» Lupta a fost uşoară pentru că eu m-am pregătit foarte mult, am muncit pentru a-mi demonstra că sunt cel mai bun în categoria de 77 de kilograme. «, a spus  luptătorul MMA, Moldova, Luca Poclit. 
În singura luptă feminină, moldoveanca Donna Cheli a fost învinsă de rusoaica Anna Rudenko. 
» Ea e încă foarte tânără. Mai are de învăţat multe şi va deveni o luptătoare foarte bună», a spus luptătoarea MMA, Rusia, Anna Rudenko.
Victorii au mai obţinut moldovenii Mihail Sîrbu şi Dumitru Capmari. În total, la turneu s-au disputat 16 lupte. 
» Luptătorii au demonstrat că sunt de talie mondială. Au fost lupte la limită, lupte la care nu ne-am aşteptat că se vor încheia repede sau aşa cum s-au încheiat», a spus preşedintele FEA, Dorin Damir.  
Următorul turneu de MMA «Eagles Fighting Championship» va fi organizat de Asociaţia FEA în vară, în una dintre ţările europene.