Rezultate campionatului Moldovei la karate, judo si lupte libere printre cadeţi.

21.10.2013

Rezultate campionatului Moldovei la karate, judo si lupte libere printre cadeţi.
Rezultate campionatului Moldovei la karate, judo si lupte libere printre cadeţi.

 

Rezultate campionatului Moldovei la karate

În octombrie 2013 s-a desfăşurat Campionatul Republicii Moldova la Karate, organizat de către Federatia Nationala de Karate-Do din Republica Moldova , cu susţinerea Ministerului Tineretului si Sportului. La competiţie au participat 7 organizatii din republică.
Au fost desemnaţi următorii campioni:
Ana Maria Stratu — Kata femei
Bndarev Nicolai — Kata barbati
Prisecari Svetlana — Kumite femei
Cucul Alexandru —  Kumite barbati
Sari Gavril — Kumite Juniori — 68 kg 
Atanasov Gabriel — Kumite Juniori + 68 kg 
Curmei Daniel — Kata Juniori
Caraje Vasile — Kumite Cadeti — 57 kg
Ivannicov Igor — Kata / Kumite Cadeti + 57 kg
Soloviova Vlada — Kata / Kumite Cadeti
Kumite echipe — Karate Club «SAMURAI» (Chisinau) (Pirojoc Evgheni, Sari Gavril, Caraje Vasile)
Peste o sută de copii din nouă localităţi ale Moldovei s-au reunit la Călăraşi cu prilejul  turneului republican la judo, dotat cu premiile Primăriei din localitate. Competiţia tinerilor pasionaţi ai luptelor în kimonouri s-a disputat pe durata zilei de azi în sala bine amenajată şi comodă a Centrului pentru minori «Mihai Viteazul», condusă de Vasile Bondari.
Preşedintele Federaţiei naţionale de profil Veaceslav Manolachi a promis că în timpul apropiat va oferi Centrului de la Călăraşi o saltea nouă de lupte TATAMI. Directorul Centrului pentru minori Vasile Bondari a menţionat că Centrul dispune de susţinerea Primăriei din Calarasi şi că în viitorul apropiat va demara construcţia unui teren de mini-fotbal şi a unei săli pentru practicarea tenisului de masă.
În lista învingătorilor au figurat patru reprezentanţi ai formaţiei-gazdă: Iulian Arapan, 29 kg, Gheorghe Gulica, 50 kg, Maxim Birsan, 66 kg, precum şi Alina Caraman, concurentă la judo feminin, categoria 52 kg.
Ediţia a 7-a a Cupei Călăraşi la judo a constituit un important test de verificare pentru candidaţii în lotul naţional de judo la categoria cadeţi şi juniori.
Circa 100 de tineri luptători au participat la Turneul Internaţional de lupte libere în Chișinău
Federaţia de lupte din Republica Moldova, susţinută de către Ministerul Tineretului şi Sportului, a desfăşurat Turneul Internaţional de lupte libere printre cadeţi, consacrat memoriei lui Alexandr Ziora.
La insistenţa numeroşilor veterani ai luptelor, concursul a fost transferat de la Clubul «Olimpia» la   spaţiosul şi modernul Complex sportiv USEFS, reunind  peste o sută de tineri luptători din Moldova, Bulgaria şi Ucraina.
Turneul disputat pentru a 13-a oară, a fost rezervat în exclusivitate candidaţilor în loturile reprezentative, dornici să participe în sezonul viitor la ediţia a doua a Jocurilor Olimpice ale Tineretului de la Nanjing, China. Amintim, ca JOT au loc o dată la patru ani dupa acelaşi format ca al Jocurilor Olimpice, numai că participanţii au vârste cuprinse între minimum 14 si maximum 18 ani.
Din cele zece meciuri finale disputate, partida decisivă la categoria 50 de kilograme a fost una cu caracter intern. Ion Soilita din Străşeni, s-a impus la puncte în faţa lui Ștefan Cibotaru din Cimişlia, scor final 10-2 pentru Soilita.
 În lista campionilor şi-au înscris  de asemenea numele fraţii Ivan şi Victor Terzi din Ucraina, premianţi ai Campionatului European de lupte libere printre cadeţi. Învingătorii şi campionii au fost menţionaţi cu premii şi cadouri  din partea Ministerului Tineretului şi Sportului şi Fondului Intrenaţional IFAVIS, partener oficial  al  Federaţiei de Lupte din Republica Moldova.
Sursă: sport.gov.md