LUPTĂTOAREA ANASTASIA NICHITA A OBȚINUT MEDALIA DE AUR LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE LUPTE LIBERE DIN ROMA

06.08.2018

LUPTĂTOAREA ANASTASIA NICHITA A OBȚINUT MEDALIA DE AUR LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE LUPTE LIBERE DIN ROMA

 

Luptătoarea moldoveană de stil liber, Anastasia Nichita (59 kg), a cucerit ieri seara medalia de aur la Campionatul European de juniori, care se desfăşoară la Roma (Italia), relatează MOLDPRES.
Ea şi-a asigurat titlul într-o manieră categorică în finala disputată cu Tetiana Rizsko (Ucraina). Scor final, 12-2 în favoarea luptătoarei moldovene. Asta chiar dacă a avut un start nereuşit, 0-2. La acest scor a redus cu regularitate din handicap, învingând înainte de  expirarea timpului regulamentar.

Performera a învins, în acelaşi stil, şi în meciurile disputate anterior cu Natice Tekin (Turcia, 10-0), Morena De Vita (Italia, 10-0) și doar în semifinala cu Alina Kazymova (Federația Rusă) diferenţa  a fost mai mică, 8-1. ”Sunt mândru de ea, de faptul că a fost intonat imnul Republicii Moldova”, a declarat pe o reţea de socializare antrenorul performerei, Tudor Cârlan, profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.
Anastasia Nichita este studentă la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, originară din Tătărești (Strășeni). Anul curent a devenit vicecampioană europeană Under-23. În palmaresul ei figurează și titlul de vicecampioană mondială de cadete.

 

 
Piotr Caraseni medaliat cu bronz la Campionatul European de tineret. Andrian Grosul Vice Campion European pe tineret. Nicolae Grahmez Vice Campion European pe tineret. Felicitări !!!
 sursa