Eagles Fighting Championship. Românul Bogdan Barbu a cucerit centura de campion la categoria de până la 61 de kg

27.05.2018

Eagles Fighting Championship. Românul Bogdan Barbu a cucerit centura de campion la categoria de până la 61 de kg

 

Bogdan Barbu, luptătorul român de arte marţiale mixte, a cucerit centura de campion al categoriei de greutate de până la 61 de kilograme la turneul «Eagles Fighting Championship» de la Chişinău. Sportivul din Cluj-Napoca l-a învins prin strangulare în runda a cincea pe fostul campion, moldoveanul Mihai Sârbu, care a dominat mare parte a duelului.

«Diferenţa care a făcut-o între mine şi Mihai a fost ambiţia de a merge înainte. Sincer, m-am pregătit foarte bine şi diferenţa a fost cine şi-a dorit mai mult», a spus luptătorul MMA, Bogdan Barbu. 
«Bogdan a fost mai norocos. Toate rundele dominam, dar aşa a fost. El a fost mai norocos, nu am fost atent», a spus luptătorul MMA, Mihai Sârbu. 
Denis Palancica a câştigat una dintre cele mai aşteptate confruntări ale serii, reuşind să se impună încă din prima repriză în faţa lui Gheorghe Lupu.
«Acest procedeu eu mereu îl repet la antrenamente. Este unul dintre procedeele mele preferate — «Guillotine choke». Mi-a dat şansa, m-am folosit de ea şi am terminat lupta înainte de termen», a spus luptătorul MMA, Denis Palancica. 
Valeriu Mircea a realizat cel mai spectaculos knock-out al turneului. Moldoveanul nostru l-a trimis pe podea pe kîrgîzul Nemat Abraşitov, care a părăsit cuşca cu ajutorul medicilor.
«Adversarul a avut probleme, a fost transportat la spital, are comoţie cerebrală. Asta e sport! Sunt conştienţi de ceea ce facem», a spus luptătorul MMA, Valeriu Mircea. 
Alexandru Romanov şi-a trecut în palmares cea de-a opta victorie din tot atâtea partide disputate la profesionişti. Acesta l-a învins fără drept de apel pe Ion Grigore din România.
Un alt luptător din Republica Moldova, Luca Poclit, l-a bătut pe un alt reprezentat al Kîrghîzstanului, Talgat Şatmatov.
În singura confruntare feminină a Galei de aseară, compatrioata noastră, Donna Chel din Comrat, a învins-o pe ucraineanca Elena Andruşcenko.
În cadrul competiţiei s-au desfăşurat 14 confruntări.
«Cred că e cea mai bună gală din proiectul Eagles. Am avut un fight card nebun! Într-adevăr, luptele au fost foarte puternice şi au mers echilibrat chiar din primele partide de deschidere, unde băieţii abia au trecut la profesionişti», a spus preşedintele FEA, Dorin Damir. 
Următoarea ediţie a proiectului Eagles Fighting Championship va avea loc în capitală în luna noiembrie.